Tien tienerbreinen op een stapeltje. Lachend, neutraal of afkeurend kijken de icoontjes op de kaft me aan. De tien tienerbreinen liggen bij mijn boekwinkel op het tafeltje ‘nieuw verschenen’. “Ze zijn gisteren binnengekomen, en vandaag zijn er al drie verkocht meneer Jolles” zegt de verkoopster monter.

Ik ben blij, ja. Trots ook. Het boek waar ik al enige tijd op heb zitten broeden is uitgekomen. Net een ei, dacht ik even. Als verwekker en verzorger kan ik nu wel even rust nemen na al die maanden persen. Alleen komt nog even een ander soort pers-geweld over me heen: de Volkskrant berichtte er vandaag over. Morgen, op 25/11 volgen de Telegraaf, de Trouw en het AD en veel regionale kranten. HUMO uit België pakte deze week uit met een heel lang interview. En het Onderwijsblad en het VO-raad magazine zijn ook al verschenen. Klik hier voor deze interviews.

Positieve reacties van de journalisten en van fors wat twitteraars; phew, dat is een mooie start.

Ik pak het boek nog eens op: Lekker, zo’n zwaar boek in je handen, en wat ruikt dat papier lekker. En hè wat is schrijven toch leuk. Vooral als je het kunt hebben over onze tieners. Die energieke maar soms luie en irritante, lieve, uitdagende en grappige jongeren die na 2030 onze wereld zullen gaan redden.